آنچه که در این مطلب خواهید خواند:
موتور بدون کلاچ یا اتومات سهولت بالایی برای موتورسواری دارند از این رو امروز طرفداران و بازار خرید فروش بسیاری خوبی را دارا هستند. هر فردی که بخواهد به موتور سیکلت به عنوان یک وسیله ساده حمل و نقل نگاه کند و دنبال راحتی باشد گزینه اول خرید خود را اسکوتر قرار میدهد. در ایران نیز کافی است در خیابانها را نگاه بیاندازید تا با سیل انبوهی از کلیک، طرح کلیک و Nmax موجه شوید. البته مهم است بدانید ما دو کلاس موتور بدون کلاچ داریم؛ کلاس اسکوتر و کلاس کاب
موتور سیکلت کاب: موتورهایی مانند طرح ویو هستند که کلاچ ندارند ولی تعویض دنده توسط راکب صورت میگیرد.
موتور سیکلت اسکوتر: موتورهایی مانند هوندا کلیک که فول اتوماتیک هستند و عملا شما تنها با فرایند گاز و ترمز درگیر هستید.
لیست 10 تا از بهترین موتورهای بدون کلاچ
از اونجایی که موتورهای بدون کلاچ سهولت بیشتر برای موتورسواران دارند، میتوانند محدودیتهای سنی رو کمتر کنند و امکان استفاده برای افراد مبتدی رو فراهم بیاورند. به همین دلیل برندهای مختلف موتور سیکلت، اقدام به تولید انواع بی کلاچ کردن تا مخاطبان خودشون رو افزایش بدن. در واقع مدلهای مختلفی که توسط برندهای متفاوت موتور سیکلت عرضه شده است، موتور سیکلتهای برقی نیز بصورت بدون کلاچ امروزه بیشتر تولید میشوند که البته مدلهای آنان را در این مطلب نیاوردهایم.
لیست بهترین موتورهای بدون کلاچ:
- هوندا کلیک
- هوندا PCX
- هوندا ADV
- یاماها Xmax
- تیویاس راکز
- تیویاس ویگو
- یاماها GRAND FILANO
- SYM گلکسی J200
- وسپا GTS
- شما در کامنت بگویید!
دلیل انتخاب این مدلها
۵ مدل اول جدا از اینکه ارزش خرید بالایی دارند و موتورهای نرم و بادوام بالایی هستند، بازار خرید و فروش بسیار خوبی در ایران دارند و از لحاظ پشتیبانی قطعات هم اوضاع به نسبت خوبی دارند. TVS Weggo با اینکه قیمت بسیار پایینتری دارد ولی از لحاظ متریال و ساخت کیفیت خوبی دارد و میةواند گزینه بسیار بهتری نسبت به موتورهای طرح باشد. وسپا نیز همانطور که میدانید بسیار موتور باکیفیتی است ولی با قیمت بسیار بالایی توسط کویر موتور در بازار عرضه میشود که باعث میشود مقرون بهصرفه نباشد.
توضیحات بیشتر درباره موتورهای بدون کلاچ
جدا از برندهایی که مطرح شد، دو نوع کلی برای موتورهای بی کلاچ تعریف میشه که شامل انواع کلاس کاب و کلاس اسکوتر هستن. به منظور آشنایی بیشتر با هر یک از این انواع کلاسهای موتور سیکلت، در ادامه به طور کلی هر یک مورد بحث و بررسی قرار گرفته شده است:
موتورهای کلاس کاب
از جمله موتورهایی که کاربرد بسیاری دارن و امروزه توی خیابونها انواع مختلف اونها دیده میشه، موتورهای کلاس کاب هستن. این موتورها به عنوان انواع نیمه اتومات معرفی میشن؛ چرا که کلاچ ندارن و بدون نیاز به گرفتن کلاچ، امکان تعویض دنده وجود داره.
حجم موتورهای کلاس کاب بیشتر از 150 سیسی نیست و داخل شهر مورد استفاده قرار میگیره. طراحی موتورهای کلاس کاب با توجه به کاربردشون، بسیار سبک بوده و به اونها امکان تردد در مکانهای شلوغ رو میده. رانندگی با موتور کلاس کاب تا قبل از اینکه انواع موتورهای اسکوتر وارد بازار بشه، به مراتب متقاضیان بیشتری داشته؛ با این حال همچنان موتورهای کلاس کاب طرفداران خودشون رو دارن.
نکته قابل توجه در رابطه با طراحی و عملکرد موتورهای کلاس کاب، حد تعادل بودن آنها بین موتورهای اسکوتر و شهری هست. همچنین در طراحی اونها یک سبد در قسمت جلویی زین در نظر گرفته میشه که امکان حمل وسایل رو برای افراد فراهم میاره.
موتورهای کلاس اسکوتر
موتورهای بدون کلاچ در انواع اسکوتر، با برخورداری از سیستم ترمز، به سبب فرم ساختاری که دارن، سهولت بالایی رو برای فرد موتورسوار فراهم میارن. موتورهای اسکوتر اغلب برای موتورسواران خانم مورد استفاده قرار میگیرن و دارای انواع بنزینی و برقی هستن.
موتورهای اسکوتر به لحاظ راحتی، به عنوان بهترین گزینههای موجود معرفی میشن که به نسبت موتورهای استریت از سرعت و شتاب کمتری برخوردار هستن. در طراحی و ساخت این مدل موتورهای بدون کلاچ، از سبکهای مختلفی بهره گرفته شده که برخی از اونها ظاهری شبیه به موتورهای استریت دارن. با این حال باید در نظر داشت که موتورهای برقی نمیتونن از قدرت انواع بنزینی برخوردار باشن.
وسپا
از جمله مدلهای محبوب و آشنای موتور بدون کلاچ، انواع وسپا هستن که تنوع بالایی در رنگ دارن و عموما مورد توجه خانمها قرار میگيرن. این نوع موتور سیکلت از قدرت بالایی برخوردار نیستن؛ اما برای داخل شهر میتونن بهترین گزینه باشه. موتورهای وسپا دارای ساختار مناسب و بسیار راحتی هستن که افراد میتونن به راحتی از اونها استفاده کنن. در واقع تنوع رنگی این موتورها و ساختار اسپرتی که دارن، سبب شده تا هم برای خانمها و هم برای آقایان جذابیت داشته باشن.
نکته قابل توجه در رابطه با موتورهای وسپا، تولیدشون در کلاس اسکوتر هست. در واقع موتور وسپا تا حالا در کلاسهای دیگه تولید نشده و به همین دلیل تمرکز بالایی رو صرف این دسته از تولیدات خودش کرده. از این رو میتوان گفت موتورهای وسپا دارای کیفیت و عملکرد بهتری هستن و با تکنولوژی بهروزتری نسبت به موتورهای شهری یا استریت طراحی شدن.
موتورهای وسپا به لحاظ قدرت و شتاب مانند تمامی موتورهای کلاس اسکوتر بوده و به عنوان یک موتور الکترونیک، توان و قدرت عملکردی موتورهای بنزینی رو ندارن. با این حال برای رفتوآمدهای درون شهری میتونه یکی از بهترین و امنترین گزینههای موجود در بازار باشه.
ویژگیهای موتور بی کلاچ
در رابطه با خصوصیات و ویژگیهای موتور بی کلاچ، میتوان فاکتورهای متنوعی رو مورد بحث و بررسی قرار داد. به عنوان مثال موتور بدون کلاچ با توجه به ساختار صندلی خودش، برای موتورسواری در بازه زمانی طولانی میتونه گزینه مناسبی باشه. برای افرادی که در کلان شهرها زندگی میکنن و دائما درگیر ترافیکهای سنگین هستن، این دسته از موتورها میتونه گزینه بهتری باشه.
از طرفی افراد میتونن برای موتورهای بی کلاچ، اکسسوریهای مخصوصی چون سبد و یا باکس مخصوص برای پشت موتور تهیه کنن تا قابلیت حمل اون رو افزایش بدن. این موضوع کمک میکنه تا مشکلات مربوط به جابهجایی وسایل با موتور برطرف بشه.
نکته مهمی که در میان خصوصیات و ویژگیهای موتور بدون کلاچ مطرح میشه، در رابطه با حالت فنری دنده هست که با توجه به نحوه عملکرد این موتور در روند تعویض دنده در نظر گرفته شده. در حالت کلی این خصوصیات سبب شده تا موتورهای بی کلاچ هم از عملکرد بالایی برخوردار باشن. با این حال باید گفت برتری موتور بی کلاچ و باکلاچ، بستگی به مدل و برند سازنده موتور داره و یک مقایسه نسبی هست که نمیتوان به طور کلی درباره اون نظر داد.
با توجه به توضیحاتی که در رابطه با انواع موتورهای بی کلاچ و نیز برندهای مطرح این نوع موتورها گفته شد، در صورتی که شما هم به دنبال یک موتور ایمن و بدون کلاچ هستین، با در نظر گرفتن کلاس، برند و مدلهای متنوع موجود در بازار، میتونین بهترین گزینه رو انتخاب کنین.
انواع لوازم مربوط به موتورهای بدون کلاچ را میتوانید در فروشگاه استار سیکلت مشاهده کنید. به عنوان نکته آخر معمولا برای این کلاس موتور کلاه کاسکت بدون فک خریداری میشود 🙂
لطفا ۱۰مین پیشنهاد بهترین موتور را در کامنتها از دید خود درج کنید.