موتور سیکلت‌ها یکی از محبوب‌ترین وسایل نقلیه به خصوص در شهرهای شلوغی مانند تهران هستند. با این وجود شما تنها زمانی می‌توانید از این وسایل استفاده کنید که آموزش موتور سواری را به خوبی فراگرفته باشید. به یاد داشته باشید که برای تجربه یک موتورسواری ایمن و مطمئن، لازم است تا در کنار آموزش های لازم، از وسایل ایمنی مانند کلاه کاسکت استفاده کنید. اگر شما هم به عنوان یک فرد مبتدی قصد دارید تا موتورسواری را به صورت حرفه ای یاد بگیرید، با ادامه این مطلب همراه ما باشید.


راهنمای استفاده از موتورسیکلت به صورت حرفه‌ای

در صورتی که قصد یادگیری و آموزش موتور سواری را دارید، در قدم اول باید به خوبی با قطعات و قسمت های مختلف موتورسیکلت خود آشنا شده و بدانید که هر کدام از آن ها چه وظیفه ای را به عهده دارند. یک موتورسیکلت دارای قسمت های مختلفی است. اما قسمت هایی که به رانندگی موتور بستگی دارند عبارت اند از:

  • کلاچ دستی

در قسمت سمت چپ فرمان یک هندبار وجود دارد که کلاچ دستی است. از این قطعه برای خلاص کردن موتورسیکلت استفاده می شود.

  • گاز

گاز موتورسیکلت ها، در قسمت سمت راست فرمان واقع شده است.

  • تغییر دهنده دنده

این قطعه در کنار پای چپ شما واقع شده است. به کمک این اهرم، می توانید دنده موتور را تغییر دهید.

  • ترمز

برای گرفتن ترمز لاستیک های جلو، باید از ترمز دستی که در سمت راست فرمان به صورت هندبار وجود دارد، استفاده کنید. در کنار پای راست شما نیز یک اهرم قرار گرفته است که به کمک آن می توانید ترمز عقب را فعال کنید.

بخش‌های روی فرمان


شروع به رانندگی کنید

در ادامه آموزش موتور سواری مبتدی اکنون زمان آن رسیده است که به مانند یک حرفه ای شروع به رانندگی کنید. برای این منظور، ابتدا سوار موتور شوید و استارت بزنید. حال اجازه دهید تا موتور به مدت حداقل یک دقیقه کار کند. یکی از مهمترین قسمت های آموزش موتور سواری، آموزش نحوه کلاچ گیری و تعویض دنده است. برای این کار، لازم است تا مراحل زیر را با دقت پشت سر بگذارید:

  1. برای روشن کردن موتور سیکلت، ابتدا کلاچ را بگیرید و سپس استارت بزنید.
  2. هرگاه که نیاز به تعویض دنده داشتید، لازم است تا کلاچ را بگیرید.
  3. حال نیاز است تا از پای چپ کمک گرفته تا موتور را روی دنده یک قرار دهید. در آموزش موتور سواری مبتدی باید به این نکته اشاره کرد که دنده یک، آخرین دنده در موتور است.
  4. نکته بسیار مهم در آموزش موتور سواری این است که همراه با گرفتن کلاچ، نیاز است تا ابتدا فشار گاز را کاهش دهید.
  5. برای تعویض کلاچ، ابتدا کلاچ را بگیرید، سپس فشار گاز را کم کنید و در نهایت دنده را تغییر دهید.
  6. در ادامه تعویض دنده، ابتدا فشار گاز را بیشتر کرده، سپس کلاچ را رها کنید و به حرکت خود ادامه دهید.
  7. تعویض دنده در موتور با توالی صورت می گیرد. به بیان دیگر، شما نمی توانید به ناگاه از دنده چهار به دنده 2 بروید؛ بلکه برای انجام این کار لازم است تا ابتدا از دنده 4 به دنده 3 و سپس از دنده 3 به دنده 2 بروید.

رانندگی حرفه‌ای با موتور


آموزش دور زدن و پیچیدن با موتور

آموزش موتور سواری در عین پیچیده بودن، بسیار ساده است. از این رو شما تنها با یادگیری چند نکته ساده، می توانید موتور سواری را به مانند یک حرفه ای انجام دهید. در ادامه آموزش موتور سواری مبتدی، لازم است تا با نحوه دور زدن و پیچیدن با موتور آشنا شوید. به یاد داشته باشید که برای انجام این کار، لازم است تا تمام دقت خود را به کار گرفته تا مبدا با حادثه و یا مشکلی مواجه شوید. اولین نکته ای که برای یادگیری دور زدن با موتور باید بدانید این است که به هنگام پیچیدن، نباید گاز و یا ترمز را بگیرید.

دور با موتور

از این رو همواره قبل از دور زدن، سرعت خودتان را به حد کافی، کاهش دهید. یکی از مهمترین اشتباهاتی که افراد مبتدی در حین آموزش موتور سواری مرتکب می شوند این است که در هنگام دور زدن به پایین، به پدال ها و یا به فرمان و موانع پیش رو نگاه می کنند. به یاد داشته باشید که هر زمان نگاه شما از مسیر منحرف شود، حرکتتان نیز منحرف خواهد شد. پس حتما در حین دور زدن، نگاهتان تنها به مسیری باشد که قصد پیچیدن در آن را دارید.

نکته مهم دیگر در آموزش موتور سواری مبتدی آن است که در هنگام پیچیدن و دور زدن با موتورسیلکت، سعی کنید تا بدن و موتورسیکلت خودتان را به سمتی متمایل کنید که قصد پیچیدن دارید. بدین صورت تعادل موتورسیکلت در زمان دور زدن و پیچیدن به هم نخورده و می توانید به راحتی به مسیر خود ادامه دهید. زمانی که پیچیدن و دور زدن شما به اتمام رسید، تنها کافی است تا گاز داده تا تعادل موتور به هم نریزد.