مسئله موتورسواری زنان در کشور سالیان سال است مانند بسیاری از موضوعات دارای ابهام است. بصورت حقوقی هیچ منعی برای موتور سواری بانوان در کشور وجود ندارد ولی به کررات دیده شده است که متاسفانه به هر بهانه‌ای با موتورسواری این قشر در سطح جامعه بصورت جدی برخورد می‌شود. در این مقاله قصد داریم این موضوع را شفاف کنیم و راهکارهایی برای موتورسواری زنان به شما ارائه دهیم.


قانون گواهینامه موتور سیکلت بانوان

در بند قانونی هیچ اشاره‌ای برای هیچ وسیله نقلیه‌ای از منظر جنسیت لحاظ نشده است و صرفا شرایط فیزیکی و عقلانی فرد - بدون هیچ اشاره‌ای به زن یا مرد بودن - اشاره شده است. فرد باید به سن قانونی رسیده باشد و از لحاظ فیزیکی و عقلانی سالم باشد و توانایی رانندگی با وسیله نقلیه مورد نظر را داشته باشد.

موتورسواری دختر

 ولی یک تبصره مبهم درباره گواهینامه موتورسیکلت وجود دارد که مروبط به تبصره ماده ۲۰ قانون تخلفات راهنمایی و رانندگی است که آنجا تنها به مردان اشاره شده است و اسمی از زنان در آن نیاورده شده است.

حکم موتور سواری زنان از شرع اسلام

موتورسواری دختر و زن به شرط اینکه منجر به جلب نظر مردان نشود و عفاف جامعه را به خطر نیاندازد ماعی ندارد. در صورتی که موتور سواری زن موجب فساد نشود فی النفس مانعی ندارد :(

موتور سواری بانوان

در این ابهام چه باید کرد؟

متاسفانه مراجع قانونی هیچ کدام به صراحت اعلام نمی‌کنند موتورسواری بانوان ممنوع است ولی از برخورد با آن حمایت می‌کنند. این رفتار سبب شده است آموزشگاه‌های رانندگی موتورسیکلت حاضر به پذیرش بانوان نشوند. و اگر شما گواهینامه نداشته باشید براحتی به هر بهانه‌ای می‌توان وسیله نقلیه شما را توقیف کرد!

پیشنهاد ما طبق تجربه این است زنان موتور دوست در این وضعیت سعی کنند تا حد امکان طوری سوار بر موتور بشوند که برای افراد دیگر و مخصوصا ماموران جلب توجه نکنند. برای اینکار بهترین روش استفاده از تجهیزات موتور سواری است.

با استفاده از کلاه کاسکت و لباس موتورسواری احتمال اینکه فردی متوجه شود زن پشت موتور است مخصوصا با ذهنیت جامعه بسیار کمتر می‌شود. 

سعی کنید تا حد امکان طوری که ایمنی شما به خطر نیوفتد از لباس و کاپشن بزرگتر از سایز خود خریداری کنید و رنگ‌های غیر متعارف کلاه کاسکت استفاده نکنید..

موتورسواری گروهی زنان

به امید روزی که موتورسواری دختران در کشور بصورت قانونی حمایت شود.